A čo bolo ďalej ?

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Úvod do novej témy

... a niečo málo o varení ...

Keďže som narodená v znamení býka, som veľký labužník. Rada a veľa jem ... Občas sa to síce odrazí na mojom šatníku ... ale vďaka istej fajn diéte ... sa viem opäť vrátiť do "normálu".

O diéte ale vôbec písať nechcem. To stačí zadať do Googlu hlášku "diéta" a zobrazí sa Vám tam celý rad účinných diét.

To, prečo som sa rozhodla vyjsť s novou témou do Blogového sveta je, že sa s Vami rada podelím o úplne tradičné / a niekedy ale to až časom, netradičné/ recepty. Tieto recepty sú určené tým, ktorý variť nevedia, nechce sa im ... alebo už stratili nervy nad večným vymýšlaním typu "čo dnes uvarím".

Ak by táto téma nikoho ... ale naozaj nikoho nezaujala ... vôbec mi to nevadí ... časom sa totiž osamostatním ... a takýto netový receptár mi určite padne vhod ... keď nebudem vedieť čo mám vykúzliť z toho prázdna čo mám v chladničke.

Prvý recept o ktorom chcem napísať, je dobrota, ktorú som vykúzlila zrovna dnes. Mal k nám prísť mamin priateľ a ja som chcela aby sme si všetci pochutili.

Tááákže k hríbovej dobrote som potrebovala :

  • väčšiu cibuľu
  • bravčové karé
  • hríby
  • bravčovú masť - môže byť aj maslo, olej alebo fajnový olivový olej
  • soľ
  • koreniny - čo špajza dala - mne dala pikantnú koreniacu zmes a chilli
  • a nejakú prílohu ... ja som zvolila tarhoňu, lebo šúpať zemiaky sa mi naozaj nechcelo

Karé som mala už vopred nakrájané na rezne /som vždy iniciatívna pri kúpe mäsa/ a rozmrazené. Takže som ich len posolila, pokorenila a naukladala všetky na seba. Nechala som ich len tak na linke stáť, nech sa navzájom rovnomerne obohatia o všetky chute a začala som krájať cibuľu na drobno.

Mám takú novú fajnovú panvicu - wok, v ktorej teraz robím skoro všetko. Takže milý wok dostal odo mňa trošku masti a keď bola v správnej nálade /teda syčala ako divá, keď som tam skúsila dať jeden kúsok cibuľky/ dala som do nej všetku cibuľu. Keď sa cibuľa začala správne pražiť ... teda do "sklovita", za odmenu som jej venovala hríby, ktoré som mala pripravené /pripravené znamená buď rozmprazené alebo z konzervy vytiahnuté/. Všetko som spolu zamiešala, prikryla pokrievkou a na slabom ohni dusila. Tešila som sa ako malé dieťa a poskakovala som okolo panvice.

Keď boli hrííííbiky fajnovo mäkké, naukladala som do tejto zmesy priateľsky naložené mäso ... pomiešala, posolila a opäť začala dusiť.

Dala som im pokoj a medzitým som si pripravila tarhoňu. Ako ? Na panvicu som dala trochu masti, vysypala som na ňu pár tých chutných tarhoňových guličiek a trošku som tarhoňu opražila. Keď chytila farbu krásne opálenej devy na pláži niekde v Taliansku, zaliala som ju vodou, posolila a nechala nech sa pekne krásne na slabom ohni dusí ... do mäkkúčka.

Na šporáku som mala dve panvice s fajnovým jedlom. Jediné čo mi bolo treba ... bola trpezlivosť ... lebo to nádherne voňalo.

Mäsko aj tarhoňu bolo počas varenia treba občas podliať vodou. Keď už bolo mäsko správne mäkké ... posypala som ho s troškou chilli ... chvíľu sa to povarilo, zastavila som plyn a hurááááá jesť.

A výsledok ? Všetkým chutilo a mne tiež ... mňam


Zorin ľahký receptár | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014